Van stress en burnout naar levenskunst

Stress Preventie Programma

Programma van 8 sessies individuele coaching, yoga, mindfulness en de natuur om van stress en burnout naar levenskunst te gaan.

Veel werkgevers vergoeden de kosten van dit programma. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend  contact met mij op.

Elke sessie heeft een thema en oefeningen waarmee je zelf verder kunt.

Coaching, mindfulness, yoga en de natuur

De praktijk voor Levenskunst heeft een speciaal programma ontwikkeld tegen stress en burnout, richting meer evenwicht en plezier in je leven. Van stress en burnout naar ware levenskunst! Het is een individueel traject waarin in 8 sessies coaching, mindfulness, yoga en de natuur worden ingezet om jou weer terug te brengen naar rust en evenwicht, waarin je weer kunt genieten van alles wat je doet.

Elke sessie heeft een thema en oefeningen waarmee je zelf verder kunt. Waardoor je ook na het coachingstraject stress vrij kunt blijven en je het leven meer ervaart vanuit ware levenskunst.

Stress (overspannenheid) en burnout worden vaak in een adem genoemd. Ze zijn echter niet hetzelfde. Voor de aanpak van coaching is het belangrijk te weten wat er precies bij jou aan de hand is. Wil jij weten wat er bij jou speelt? Lees dan dit artikel. Wil je het programma volgen? Dan kijken we samen wat bij jou speelt en wat voor jou de beste aanpak is.

Energiecoach

In het programma gaan we eerst aan de slag met ontstressing en meer energie. Je leert technieken uit o.a. de mindfulness en yoga. Ook contact met de natuur en bewegen helpen je ontstressen en meer energie te krijgen.

Daarna ga je kijken naar de leef- en werkfactoren die tot je burnout of overspannenheid hebben geleid. Je leert je eigen stressoren kennen en werkt aan je basis om onder belasting kalm te blijven. Het is daarbij belangrijk je eigen lichaam te leren kennen en ernaar te luisteren.

Natuurcoaching is gaat veel verder dan wandelcoaching, zie ook mijn artikel daarover; Natuurcoach geen wandelcoach. Contact met de natuur heeft een enorm positief effect op je gezondheid en zorgt voor contact met je natuurlijke zelf, met je kracht en je verlangens. Het geeft energie en door te wandelen in de natuur wordt ook letterlijk iets in beweging gezet, waardoor je tot nieuwe inzichten en creativiteit komt. Jij bepaalt waar de coaching plaatsvindt, dit kan in de praktijk zijn, of buiten in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Castricum, Bergen, Heiloo, Heemskerk of Schoorl). In overleg kan coaching ook op een andere locatie plaatsvinden.

Mindfulness is een bewezen effectief middel tegen stress en burnout. Door mindfulness leer je te leven in het hier en nu, door bewuste aandacht te hebben voor wat je doet, denkt en voelt. Zo kom je uit je stress gevende gedachten en leer je luisteren naar je lichaam. Je leert ook hoe je omgaat met obstakels en tegenslag en leer je je grenzen kennen. Door mindfulness oefeningen te doen, kun je uitdagingen bewust gaan beantwoorden en ga je goed voor jezelf zorgen.

Yoga wordt gebruikt om de stress uit het lichaam te halen en het weer energetisch op te laden. Behalve de lichamelijke ontspannings- en energetische effecten, besteed dit programma ook aandacht aan de filosofische aspecten van de klassieke yoga. Doordat dit een individueel programma is, stem ik dit af op jouw persoonlijke behoeften. Je onderzoekt zelf wat voor jou levenskunst betekent.

Het krijgen van een massage geeft een diepe ontspanning. Als je spieren ontspannen, ontspant vanzelf ook je geest. Zie hiervoor ook wat de Praktijk voor Levenskunst te bieden heeft, bij massage. En je hoeft niet perse naar een masseur om de weldadige werking van een massage te ervaren. Er zijn vele simpele zelf-massage technieken die je kunt gebruiken om te ontspannen en stress af te voeren (stress release). Wil je al zelf beginnen, kijk dan hier.

Ademhalingstechnieken en yoga worden ingezet om je te helpen meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, stress en emoties los te laten, het zelfvertrouwen te versterken en de vitaliteit te verhogen. Wil je zelf al aan de slag met ademhaling, dan vindt je hier een ademhalingsoefening, die helpt je stress direct te verlagen.

Natuur rond Alkmaar

Coaching vindt plaats in de natuur rond Alkmaar, Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl en Heiloo. In overleg is het mogelijk dit op een andere locatie te doen. Wil je liever binnen gecoacht worden, dan kan dat in de praktijkruimte in Egmond Binnen.

Kennismakingsgesprek

Wil je meer weten, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via 06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

REINA JORDENS Coach | Bioloog | natuurcoach | burn out coach | wandelcoach

Over mij

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt.

Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieueducatie (NME) aan de Universiteit Utrecht.

Coaching kan in de praktijk in Egmond Binnen plaatsvinden, maar ook in de natuurrond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie. Behalve coaching, geef ik ook mindfulness, yoga en haptomische massage.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan hier.

NATUURCOACHING
Natuurcoaching
YOGA
Raja Yoga
Mindfulness Egmond
Mindfulsness
massage Egmond, stress coach, burn out coach, haptonomie coach, lichaamsgericht coach, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Massage
Praktijk voor Levenskunst

Stress en burnout

Over stress en burnout is nog veel te vertellen. Kijk ook eens bij mijn blogs.