Natuurcoaching

Natuurcoaching door bioloog / natuurcoach, yogadocent en mindfulness trainer in de natuur rond Alkmaar, of in overleg ook elders.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, een kennismakingsgesprek is gratis.

Natuurcoaching is is een krachtige manier om snel tot de kern te komen. Je te ontspannen en letterlijk je blik te verruimen. In de natuur is het makkelijk je natuurlijke zelf weer te vinden.

Natuurcoaching geen wandelcoaching

Zie ook mijn artikel hierover; Natuurcoach geen wandelcoach.
Contact met de natuur heeft een enorm positief effect op je gezondheid en zorgt voor contact met je natuurlijke zelf, met je kracht en je verlangens. Het geeft energie en door te wandelen in de natuur wordt ook letterlijk iets in beweging gezet, waardoor je tot nieuwe inzichten en creativiteit komt. Als bioloog, natuurcoach, lifecoach, co-active coach en mindfulness en yoga leraar  begeleid ik jou hierbij.

Natuurcoach Alkmaar
Natuurcoach Alkmaar
0 %
GEVOEL

96% van de mensen voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur.

- 0 %
OVERGEWICHT

Kans op overgewicht in groene gebieden is 40% lager dan in steden.

0 %
1X PER JAAR

Ongeveer 25% van de Nederlanders van
18 jaar of ouder komt niet vaker dan 1 keer per jaar in de natuur.

0 %
GEVOEL

96% van de mensen voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur.

- 0 %
OVERGEWICHT

Kans op over-gewicht in groene gebieden is 40% lager dan in steden.

0 %
1X PER JAAR

Ongeveer 25% van de Nederlanders van
18 jaar of ouder komt niet vaker dan 1  keer per jaar in de natuur.

Natuurcoaching

Veel is te sturen, alleen gaat de natuur veelal zijn eigen gang. Ervaar de natuur als dé metafoor voor het leven. We laten ons meevoeren in de stroom van de seizoenen en gebruiken de natuur als spiegel voor de vragen die op dat moment spelen.
De natuur biedt de kans te aarden, hierdoor verplaatst je aandacht zich van het hoofd naar het lichaam en wordt je lichaamsbewustzijn geactiveerd. Tijdens natuurcoaching ervaar je dat het rusten in het moment, met aandacht bij de handeling, ruimte creëert. Het werken in de natuur geeft ontspanning met als resultaat: ruimte voor nieuw perspectief. En zo volgt op het één het ander en ontvouwt het proces zich: Alles stroomt!

Mindfulness met de natuurcoach

In de natuur kun je makkelijker bewust zijn. Op een heel diep dierlijk niveau zijn wij verbonden met de natuur. In onze moderne maatschappij staan wij vaak ver van de natuur af en worden onze hersens voortdurend overprikkeld. Door weer in de natuur te zijn, gebeurt er iets en kom je weer bij dat dierlijke niveau en kun je weer gewoon zijn. Je ervaart rust, ruimte, vrijheid en verwondering.

Je bent gewoon van nature “mindful”; aanwezig met je aandacht in het hier en nu. Zo kun je met rust en aandacht waarnemen wat je doet, waar je toe neigt en welk effect dat heeft op jezelf en je omgeving. Wat voel je, wat ervaar je, wanneer stroomt het wel, wanneer niet? Waar hou jij je in? Wat hou je tegen? Bewustwording is de sleutel naar verandering. Dat wat gezien wordt, wat bewust wordt, verandert automatisch. Zonder druk, maar in een eigen natuurlijke tempo.

Natuur rond Alkmaar

Ik ga met je op stap in de natuurgebieden aan de kust in de natuur rond Alkmaar. In overleg met jou kan dit zijn: de duinen en het strand bij Egmond, Castricum, Heemskerk of Bergen, Schoorl, of het Heilooërbos in Heiloo.

Is Alkmaar, Egmond, Castricum, Bergen, Schoorl, Heemskerk of Heiloo voor jou slecht bereikbaar? In overleg is het mogelijk af te spreken in een omgeving die jou beter uitkomt.

REINA JORDENS Coach | Bioloog

Natuurcoach Reina

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt. Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals;  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieu Educatie aan de Universiteit Utrecht. Behalve natuurcoaching geef ik ook mindfulness in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Schoorl, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie.

Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Mijn rugzak

In mijn rugzak zitten vele werkvormen (zie ook mijn methoden), die ik bij het begeleiden van je zoekproces kan inzetten. Deze rugzak gaat natuurlijk mee tijdens onze wandeling. De meest voorkomende werkvormen die ik buiten toepas, zijn:

Behalve deze methoden bevat mijn rugzak ook mijn kennis en ervaring als bioloog, reisleider van natuur- en wandelreizen, natuurgids en als mindfulness trainer en yoga docent.

Kennismakingsgesprek

Wil je meer weten, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via 06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

Meer lezen

Kijk goed in de natuur en je zult alles beter begrijpen.
MINDFULNESS
Mindfulsness
AANBIEDING
Stress en burnout
YOGA
Raja Yoga
massage Egmond
Massage
Praktijk voor Levenskunst

Natuur

Over de natuur is nog veel te vertellen. Kijk ook eens bij mijn blogs.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.