Natuurcoaching

Natuurcoaching

Natuurcoaching is is een krachtige manier om snel tot de kern te komen. Je te ontspannen en letterlijk je blik te verruimen. In de natuur is het makkelijk je natuurlijke zelf weer te vinden.

Natuurcoaching wat is het?

Veel is te sturen, alleen gaat de natuur veelal zijn eigen gang. Ervaar de natuur als dé metafoor voor het leven. We laten ons meevoeren in de stroom van de seizoenen en gebruiken de natuur als spiegel voor de vragen die op dat moment spelen.

Natuurcoaching Egmond aan Zee

Wat maakt natuurcoaching anders?

De natuur heeft iets dat in ons dagelijks leven vaak ontbreekt; rust, ruimte, inspiratie en energie.  In deze ontspannen omgeving, ontspannen wij ook en zo ontstaan mooie coachingsgesprekken, die wezenlijk anders zijn dan die binnen gevoerd worden.  Het wandelen in de natuur en het  doen van (natuur)oefeningen zet ook letterlijk iets in beweging. Ervaar het zelf!

Natuurcoaching of wandelcoaching?

Natuurcoaching is veel meer dan alleen wandelen. Als natuurcoach weet ik hoe ik de natuur op een creatieve en positieve manier kan verweven met het coachingsproces en de unieke persoon die jij bent. Dit geeft direct inzicht en beweging op een heel natuurlijke, niet geforceerde manier. Uniek hierbij is dat ik, behalve natuurcoach ook bioloog, natuurgids en registercoach ben.

Natuurcoaching Ziel

Mindfulness met de natuurcoach

In de natuur kun je makkelijker bewust zijn. Op een heel diep dierlijk niveau zijn wij verbonden met de natuur. In onze moderne maatschappij staan wij vaak ver van de natuur af en worden onze hersens voortdurend overprikkeld. Door weer in de natuur te zijn, gebeurt er iets en kom je weer bij dat dierlijke niveau en kun je weer gewoon zijn. Je ervaart rust, ruimte, vrijheid en verwondering.

Je bent gewoon van nature “mindful”; aanwezig met je aandacht in het hier en nu. Zo kun je met rust en aandacht waarnemen wat je doet, waar je toe neigt en welk effect dat heeft op jezelf en je omgeving. Wat voel je, wat ervaar je, wanneer stroomt het wel, wanneer niet? Waar hou jij je in? Wat hou je tegen? Bewustwording is de sleutel naar verandering. Dat wat gezien wordt, wat bewust wordt, verandert automatisch. Zonder druk, maar in een eigen natuurlijke tempo.

Je natuurlijke verbinding

Veel mensen wandelen wel in de natuur, maar zijn vergeten hoe ze zich met de natuur kunnen verbinden. Als kind konden we dat nog wel en speelden we vol overgave buiten. We keken minutenlang hoe miertjes over de grond krioelden of een kevertje tegen een grasspriet klom. Natuurcoaching helpt je om je die natuurlijke verbinding weer te herstellen.

Door heel bewust te wandelen en te focussen op je zintuigen kun je weer contact maken. Wat ruik je? Wat hoor je? Hoe voelt de wind door je haren of de regen op je huid? Als je vertraagt, kun je dat tot je laten komen en lukt het je steeds beter om dat constante geratel in je hoofd even het zwijgen op te leggen.

Door bewustzijn en veel te oefenen, vindt je de stilte in jezelf. Ervaar je dat je een onlosmakelijk onderdeel van de natuur bent. Je wordt weer als het kind, dat je eens was; speels, open, nieuwsgierig en natuurlijk verbonden met de natuur en daarmee als vanzelf met je Zelf.

Een uniek werkgebied

Mijn werkgebied is het prachtige Noordhollands Duinreservaat.  Een uniek natuurgebied in de provincie Noord Holland. Het is een van de grootste natuurgebieden in Nederland (20 km lang en gemiddeld 2,5 km breed). Behalve groot, is het ook een zeer gevarieerd stuk natuur. Iedere kilometer in het gebied is weer anders, met elk haar eigen unieke planten en dieren.  In deze duinen kunnen coachen is puur genieten!

Natuurcoach Reina

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt. Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals;  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieu Educatie aan de Universiteit Utrecht. Behalve natuurcoaching geef ik ook mindfulness in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Schoorl, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie.

Gratis kennismakings-gesprek

Wil je meer weten, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via 06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

Meer lezen

Kijk goed in de natuur en je zult alles beter begrijpen.
Praktijk voor Levenskunst

Natuur

Over de natuur is nog veel te vertellen. Kijk ook eens bij mijn blogs.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.