Natuurcoach geen wandelcoach

De natuurcoach

Regelmatig vragen mensen mij wat een natuurcoach precies is. Is het niet gewoon een soort wandelcoach? NEE! roep ik dan.
Een natuurcoach wandelt ook, maar het is toch wezenlijk iets anders.

Een natuurcoach zoekt bewust tijdens de coaching de verbinding met de natuur. Voelt zelf ook deze diepe verbinding met de natuur. Weet ook veel van de natuur, waardoor zij veel ziet en kan duiden. Hierdoor ga ook jij meer zien en begrijpen. Een natuurcoach kan rust en ruimte die de natuur geeft overbrengen op jou. Waardoor je als vanzelf rustiger wordt en ruimte ervaart, zodat nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

Natuurcoach Alkmaar, natuur coach, wandel coach, stress coach, burn out coach, mindfulness coach, Egmond, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Natuurcoach Alkmaar

Je natuurlijke verbinding

Je bent een onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Ook jij bent gewoon een diertje en je lichaam reageert, vaak onbewust, direct op de natuur. Je voelt de enorme levenskracht als je in de natuur bent en bewust verbinding maakt met de natuur. Dan begint het ook bij jou weer te stromen, die levensenergie. Je komt in je natuurlijke flow van bewegen, groeien en veranderen. Dit zijn veel mensen verleerd, ze wandelen wel in de natuur, maar zijn vergeten zich met de natuur te verbinden. Een goede natuurcoach helpt je die natuurlijke verbinding weer te herstellen.

Buitenspelen zou een verplicht vak moeten zijn.

Je natuurlijke staat van zijn

In de natuur kun je makkelijker leren volledig in het hier en nu te zijn (mindfulness). Alleen vanuit dit hier en nu kun je het leven volledig leven en van het leven een ware levenskunst maken. Je bent dan in je natuurlijke staat van zijn; open, licht, stil, tevreden, vol liefde en plezier. Je hebt het gevoel van thuiskomen. Als natuurcoach, lifecoach, co-active coach, yoga lerares en mindfulness trainer kan ik je hierbij goed begeleiden.

Je natuurlijke spiegel

Door de natuur te observeren leer je jezelf observeren. Jezelf bewust waarnemen. Je ziet wat je denkt, voelt en doet en wat het effect is op jezelf en anderen. Tijdens het coachen in de natuur zie ik keer op keer dat degene die gecoached wordt, de coachee, als vanzelf naar iets toegetrokken wordt. Dat “iets” blijkt dan altijd wel symbool te staan voor een vraagstuk in het leven van die coachee en brengt hier een diep inzicht in. Als natuurcoach betrek ik de natuur heel actief bij het coachen. Daarbij helpt het mij als natuurcoach ook dat ik, als bioloog en natuurgids ook veel van de natuur weet.

Natuurcoaching

In mijn natuurcoaching werk ik met wat er in de natuur voor jou verschijnt. De hiervoor genoemde aspecten komen terug in het natuurcoachingstraject. Zie hiervoor ook het voorbeeld van een natuurcoachingstraject. Uiteraard bepaal ik samen met jou eerst wat geschikt is voor jou .

Voorbeeld natuurcoachingstraject

In mijn natuurcoaching werk ik met wat er in de natuur voor jou verschijnt. De hiervoor genoemde aspecten komen terug in het natuurcoachingstraject. Zie hiervoor ook het voorbeeld van een natuurcoachingstraject. Uiteraard bepaal ik samen met jou eerst wat geschikt is voor jou .

Je natuurlijke verbinding
1. Stil worden, vertragen
2. Contact maken
Je natuurlijke staat van zijn
3. Kijken, ruiken, horen en voelen
4. Nieuwe perspectieven
Je natuurlijke spiegel
5. Mogelijkheden ontdekken
6. Voelen
7. De dingen anders bekijken
8. Welke stappen ga je zetten

REINA JORDENS Coach | Bioloog | natuurcoach | burn out coach | wandelcoach

Natuurcoach Reina

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt. Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals;  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, en Vipassana meditatie. Behalve natuurcoaching geef ik ook mindfulness in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie.

Natuur rond Alkmaar

Ik ga met je op stap in de natuurgebieden aan de kust in de natuur van Alkmaar. In overleg met jou kan dit zijn: de duinen en het strand bij Egmond, Castricum, Heemskerk of Bergen, of het Heilooërbos in Heiloo.

Is Egmond, Castricum, Bergen of Heiloo voor jou slecht bereikbaar? In overleg is het, mogelijk af te spreken in een omgeving die jou beter uitkomt.

Kennismakingsgesprek

Wil je meer weten, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via 06- 3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

Meer over natuurcoaching

Meer over coaching

Natuurcoach Alkmaar, natuur coach, wandel coach, stress coach, burn out coach, mindfulness coach, Egmond, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Natuurcoaching
Mindfulness Egmond
Mindfulness
yoga coach, stress coach, burn out coach, mindfulness coach, natuur coach, Alkmaar, Egmond, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Yoga
Stress coaching
Stress en burnout
Massage Egmond
Massage
Egmond zee
Inspiratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *