Ga naar de inhoud
GEVOEL
0 %

96% van de mensen voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur.

OVERGEWICHT
- 0 %

Kans op overgewicht in groene gebieden is 40% lager dan in steden.

1X PER JAAR
0 %

Ongeveer 25% van de Nederlanders van
18 jaar of ouder komt niet vaker dan 1  keer per jaar in de natuur.

GEVOEL
0 %

96% van de mensen voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur.

OVERGEWICHT
- 0 %

Kans op over-gewicht in groene gebieden is 40% lager dan in steden.

1X PER JAAR
0 %

Ongeveer 25% van de Nederlanders van
18 jaar of ouder komt niet vaker dan 1  keer per jaar in de natuur.

Veel van ons weten het wel; in de natuur zijn doet je goed. Hoe dat precies komt? Of het ook goed is voor je gezondheid? Hoe dat dan werkt? Dat is nu wetenschappelijk ook bewezen. Hier voor de liefhebbers een overzicht van de verschillende onderzoeken.

Voor de rest…..

DOE OOK EENS VELDWERK!

In Nederland wordt veel onderzoek gedaan naar het effect van natuur op de gezondheid en het welbevinden van mensen. Omgevingspsychologe en hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg verzamelde de belangrijkste resultaten van tientallen onderzoeken naar de invloed van natuur op de gezondheid van kinderen en volwassenen.

Het in de natuur zijn is goed voor de ontspanning, gezondheid en creativiteit. Dat blijkt ook wel uit de cijfers.

Wil je meer weten over deze cijfers? Lees dan ook eens naar de factsheet “Waarom wij de natuur nodig hebben.”
Factsheet Waarom wij de natuur nodig hebben Agnes van den Berg

Natuurcoaching Egmond aan Zee

Invloed natuur op de hersenen

Natuurkundige en wetenschapsjournalist Mark Mieras heeft in samenwerking met natuurorganisatie IVN op basis van een literatuurstudie een factsheet opgesteld. De factsheet Beetje natuur, grote invloed gaat over de invloed van natuur op de menselijke hersenen: “Een klein beetje groen blijkt al verrassend veel invloed te hebben. Natuur werkt als een ‘vluchtheuvel’ voor de geest”.

Invloed op persoonlijke ontwikkeling

Uit de voorlopige resultaten van een langdurige studie van de Wageningen Universiteit, Trimbos, AMC/Universiteit van Amsterdam, Maastricht Universiteit, en het RIVM draagt natuur bij aan herstel van stress, het bevorderen van sociaal contact, en bevorderd het de persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen en stimuleert het tot bewegen.

Puur Natuur!

Maar ik vertel je hier niets nieuws mee, denk ik zo, anders zou je niet op deze site zijn gekomen. Ook zonder al dat onderzoek weten wij het al lang; de natuur heelt, geeft energie, maakt je rustig, brengt je weer terug naar je kern. Dat is ook niet zo heel verwonderlijk, want zijn wij niet ook maar gewoon “diertjes”. Onze hersenen en ons lichaam “horen” in de natuur. Niet onder kunstlicht, continue prikkeling van de digitale wereld, vooral met het hoofd bezig.

Oh, wat is het dan heerlijk om in de natuur te zijn. De wind door je haren, de geur van de dennen, het zand onder je blote voeten, de prachtige vergezichten en het ruizen van de zee. Veel van ons moeten het leren, maar het is een kwestie van “een knop omzetten”. En dan ben je er. Helemaal. In het hier en nu. Zonder gedachten, gewoon helemaal aanwezig, puur natuur!

Natuur is geen plek om te bezoeken, het is je thuis!

Natuur rond Alkmaar

Als natuurcoach ga ik met je op stap in de natuurgebieden aan de kust in de natuur rond Alkmaar. In overleg met jou kan dit zijn: de duinen en het strand bij Egmond, Castricum, Heemskerk of Bergen, Schoorl, of het Heilooërbos in Heiloo.

Is Alkmaar, Egmond, Castricum, Bergen, Schoorl, Heemskerk of Heiloo voor jou slecht bereikbaar? In overleg is het mogelijk af te spreken in een omgeving die jou beter uitkomt.

Meer lezen

Zie ook:
Natuurcoaching
Mindfulness in de natuur

De kennisbank Green Cities: Good Health van de universiteit van Washington levert een schat aan informatie over de positieve effecten van groen op de gezondheid, veiligheid en andere thema’s. De resultaten zijn geordend per thema zoals ‘Stress, Wellness and Physiology’, ‘Healing & Therapy’ and ‘Mental Health & Function’.

Ook op de Nederlandse site het groene medicijn is veel kennis verzameld en zijn ook voorbeelden uit de praktijk te vinden over het effect van de natuur op onze gezondheid.

Natuurcoach Alkmaar

Natuurcoach

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt.

Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieueducatie (NME) aan de Universiteit Utrecht.

Coaching kan in de praktijk in Egmond Binnen plaatsvinden, maar ook in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie. Behalve coaching, geef ik ook mindfulness, yoga en haptomische massage.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan hier.

Wil je meer weten? Bekijk de website, of neem vrijblijvend  contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Natuurcoach
Natuurcoaching
Mindfulness Egmond
Mindfulness
Yoga in de natuur
Yoga
Stress coaching
Stress en burnout
anti stress massage
Massage
Egmond zee
Inspiratie
error: Content is protected !!