Natuurcoach Reina

Natuurcoach

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt. Zo geef ik nu natuurcoaching en mindfulness in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk en Heiloo).

Coach

25 jaar geleden ben ik in contact gekomen met een mentor/coach en heb ik de kracht ervaren van een goede coach.  Het werd mij steeds duidelijker geworden dat dit is wat ik ook voor anderen wilde betekenen.  Nu coach ik al weer vele jaren en nog elke keer met heel veel voldoening en plezier.

Opleiding

Om behalve mijn levenservaring en kennis van de natuur ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching, Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieueducatie (NME) aan de Universiteit Utrecht.

Mijn visie

Je bent en hebt al wat je zoekt: wees geluk en accepteer de wereld als je spiegel.

Mijn praktijk heet de Praktijk voor Levenskunst.  Alles wat ik doe heeft te maken met levenskunst. Contact met het stille plekje in je zelf, waar al het “weten”, alle creativiteit, inspiratie, liefde en vreugde is. Sommigen noemen het de Ziel, of het hogere Zelf, Atman, of Parusha, of gewoon “je gevoel volgen”. Levenskunst is in evenwicht zijn en blijven en vanuit dit evenwicht altijd in contact staan met dit stille plekje in je zelf. Volledig in het hier en nu en daardoor het leven ten volle kunnen leven, zonder bezig te zijn met het verleden of de toekomst. Wijsheid, mededogen en vriendelijkheid zijn de handtekening van dit echte geluk, dat ik levenskunst noem.
Spelend en dansend door het leven gaan is wat je leert.
Onverstoorbaarheid is de test.

Coachen in de natuur is voor mij zo vanzelfsprekend, zo natuurlijk, dat ik direct wist; dit is wat hoe ik wil coachen. Met veel plezier neem ik mensen mee de natuur in. Dan zie ik ze ontspannen, beter hun zintuigen gebruiken en tot vaak bijzondere oplossingen en inzichten komen. Hoe belangrijk is de natuur voor ons? En hoe vaak zijn we de natuur in ons leven kwijt geraakt?

Mijn belangrijkste “coachingsinstrument” ben ik zelf. Door de juiste vragen te stellen, te motiveren en te stimuleren breng ik jou in beweging. Zie ook Coaching.

Methoden die ingezet kunnen worden zijn o.a. : co-active coaching, lifecoaching, Yoga, ademhalingstechnieken, Mindfulness (Kabat Zinn, Tich Nath Hahn, Eckhart Tholle, Vipassana meditatie), NLP (Neurolinguistisch Programmeren), Kinesiologie,  Touch for Health, positieve psychologie, geweldloze communicatie, EFT (Emotional Freedom Technique),  Bodydrumrelease, G-schema’s, Visualisaties, the Work van Byron Katie en kernkwadranten. Zie ook mijn coachingsmethoden.

Natuur rond Alkmaar

De natuur rond Alkmaar (de stranden en de duinen van Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl en Heiloo) is een werkelijk prachtig natuur gebied. Waar ik elke dag nog heel blij van wordt. Het is een uniek stukje Nederlandse natuur, waar de invloeden van wind en zee en de mens door de eeuwen heen nog goed in het landschap te zien zijn. Meer dan 50% van alle soorten dieren en planten die in Nederland voorkomen,  bevinden zich in deze Noord-Hollandse duinen !

Draag dankbaarheid als een mantel en het zal elke hoek van je leven voeden. Waar het om gaat is hoe snel je doet wat je Ziel je ingeeft. Wat je zoekt, zoekt jou.