Ga naar de inhoud

Privé yogales in de natuur

Yoga in de natuur

Vindt door verbinding (dat is de betekenis van Yoga) met de natuur de weg terug naar jezelf en je innerlijke drijfveren.

  • Heb je soms het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt?
  • Wordt je geleefd en voel je je niet meer baas over je eigen leven?
  • Zoek je naar verbinding?
  • Ben je op zoek naar betekenis, naar spiritualiteit?

 

Dan is privé yoga les misschien wel iets voor jou. Ik nodig ik je graag uit om dit te onderzoeken tijdens een heerlijke  wandeling in het Noord-Hollands Duinreservaat, of op het strand van Egmond, Castricum of Bergen,  of op verzoek elders.

Raja Yoga in de natuur voor iedereen die zich wil verdiepen in het achtvoudig pad van Yoga (Patanjali).

Yoga in de natuur

Waarom Yoga in de natuur?

Yoga in de natuur is letterlijk heel natuurlijk en ontspannen. Ook in de bakermat van de Yoga India, beoefent men Yoga in de buitenlucht. Dit is niet zomaar. Buiten in de natuur maak je veel makkelijker verbinding. Verbinding met je Zelf en verbinding met het universum, de goddelijke energie, of hoe je het dan ook maar noemen wilt. Want Yoga dat letterlijk juk betekent, staat voor verbinding. Dat ervaren is de “grote werkelijkheid”.

Yoga is een ervaringswetenschap. Werkelijke kennis is niet de kennis die je uit een boek haalt, maar de directe kennis, die je alleen kunt opdoen door de beoefening van Yoga. Hoe je yoga, volgens het achtvoudig pad van Patanjali beoefent, kun je leren van een Raja Yoga leraar.

Privé Yogales in de natuur

Ik geef Yoga individueel, omdat ik heb ervaren dat dit het beste werkt. In een privé yogales kunnen we werken met jouw specifieke (levens)vragen en ervaringen. Ik begeleid je op het achtvoudig pad van yoga, in je eigen tempo. Op een plek in de natuur waar jij graag bent.

Yoga in de natuur

Raja Yoga in de natuur

Yoga wordt gegeven in de klassieke vorm, dat wil zeggen, volgens het achtvoudig pad volgens Patanjali. Zie ook: Raja Yoga.

Deze klassieke vorm van Yoga is zeer geschikt voor iedereen die zich verder wil verdiepen in Yoga. Door het volgen van de lessen leer je je Zelf beter kennen en ga je beter in je “vel” zitten. Hierdoor maak je ook betere keuzes, ga je meer je eigen pad volgen en maak je van het leven een ware kunst maken. Voor je gaat meedoen kijken we samen in een persoonlijk gesprek of de yoga geschikt voor jou is en wat je graag zou willen leren.

Deze vorm van Yoga kan door iedereen gevolgd worden, je hoeft niet lenig te zijn. Dat is niet waar yoga over gaat. De houdingen (asana’s) worden gebruikt als oefening voor het toepassen van yoga in het dagelijks leven. Kun je daarin ook de grens opzoeken en toch in evenwicht blijven? Ook zorgen de houdingen ervoor dat je lichamelijk in goede conditie blijft, waardoor je beter functioneert.

Yoga leraar

Je bent en hebt al wat je zoekt: wees geluk en accepteer de wereld als je spiegel.

Zelf heb ik de klassieke Raja Yoga docenten opleiding gevolgd bij Ajita aan het Raja Yoga Instituut.

Ik beoefen Yoga (sadana) iedere dag en dat kan ik iedereen aanbevelen!

Noord Hollands Duinreservaat

De privé yogalessen vinden buiten plaats. In de natuur van het Noord Hollands Duinreservaat rond Alkmaar, Egmond, Bergen, Castricum, Heiloo, Heemskerk, of Schoorl. Ook Yogales op het strand is mogelijk, of op een door jou te bepalen plaats elders.

Meer Yoga

Voeg je header hier toe

je Ziel

De uitnodiging voor de Ziel

Leef vanuit je Ziel Een mooi gedicht van Oriah, vrij vertaald. Het zet je aan werkelijk te leven, niet vanuit controle, vanuit angst, maar vanuit je Ziel. Het is een…
Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie hoe doe je dat?

Geweldloosheid, ook wel ahimsa in de yoga is een belangrijk aspect in elke succesvolle en liefdevolle communicatie. Hier leg ik de simpele stappen uit van deze manier van communiceren.
raja yoga

Raja Yoga – De acht stappen van Yoga

Raja Yoga | Het achtvoudig pad Raja Yoga is veel meer dan alleen houdingen. Het is iets wat je zelf moet ervaren. Het is geen boekenwijsheid. Je leert, door te doen…

Voeg je header hier toe

error: Content is protected !!