Meteen naar de inhoud
Mindfulness in de natuur

Mindfulness

Mindfulness in de natuur is makkelijker aan te leren; het gaat als het ware vanzelf. Het is iets diep van binnen dat past bij wie we werkelijk zijn. Contact, 100% in het hier en nu zijn gaat ons van nature goed af. De natuur oordeelt en labeld niet. Alles is goed zoals het is.

Mindfulness in de natuur

Rust

In de natuur zijn heeft een kalmerend en rustgevend effect op je lichaam, geest en ziel. Door rustig in de natuur te zijn en al je zintuigen open te zetten en er volledig te zijn (mindfulness), verdwijnen al je zorgen en zie je nieuwe perspectieven in je leven.

Helend

Met oefening kun je jezelf openen en jezelf intunen op de golflengte van vrede en heling in de natuur. Je zult een heerlijk gevoel van diepe verbinding met de natuur ervaren. Een helend gevoel van goed genoeg.

Natuurlijk mindful

De natuur is altijd in het hier en nu. De natuur is altijd nieuw, nooit in het verleden, nooit in de toekomst. Je adem, je zintuigen, alles rond jou. Als je je bewust bent van het leven in en om jou, ben je mindful van het huidige moment en dat zal je tot rust komen. Je kunt natuur niet doen, je kunt er alleen zijn. Zijn is tot rust komen. Het wordt helder in jou en je zintuigen zullen je kunnen bereiken op een onbewust niveau. Zo kom je tot antwoorden, nieuwe ideeën en creativiteit.

We weten nog steeds niet één duizendste van één procent van wat de natuur ons heeft geopenbaard.

Effecten van de natuur

De natuur doet ook iets op een basis, dierlijk niveau met onze geest en ons lichaam. Dit heeft ons mensen altijd al rust en kalmte gebracht. Op de een of andere manier creëert het iets ouds, primitiefs en rustgevende ervaring, als omarmt worden door acceptatie. Dingen accepteren zo ze zijn, geen goed of fout, geen zorgen. Geen prestaties op dit moment, alleen hier zijn.Door alleen te luisteren en gewaar te zijn van de natuur om je heen. Door je zintuigen en gevoelens van de natuur de kamer van je bewustzijn te laten vullen, zul je een afstand voelen tot je emoties en gedachten en ze zo kunnen laten gaan.Het klinkt simpel, gewoon ervaren zonder gedachten, analyse of evaluatie. Maar het is tegelijk ook zo moeilijk, omdat onze ongetrainde geest alle kanten op schiet.

Hoe te beginnen?

Door naar buiten te gaan, je zintuigen te gebruiken voor alles om je heen. Zo leidt je je geest bewust naar je zintuigen, naar de unieke ervaring van “er (volledig) zijn”, in het hier en nu. Probeer in het begin het grotere plaatje te zien, alles om je heen. Heb je wat meer ervaring opgedaan dan kun je mindfulness richten op kleine dingen. Ze wachten op je aandacht !

In natuurcoaching en/ of in combinatie met individuele mindfulness training leer ik je stap voor stap het beoefenen van mindfulness in de natuur rond Alkmaar (Bergen, Egmond, Castricum, Heiloo Limmen, Heemskerk, Schoorl ), of in Egmond Binnen in de praktijk. In overleg kunnen de lessen ook op een andere locatie worden gegeven.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt. Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals;  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, en Vipassana meditatie. Behalve mindfulness in de natuur  geef ik ook natuurcoaching in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie.

Meer weten

Wanneer je op individuele basis met Mindfulness aan de slag gaat, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via  06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

Meer over mindfulness in de natuur

Natuurcoach
Natuurcoaching
Mindfulness Egmond
Mindfulness
Yoga in de natuur
Yoga
Stress coaching
Stress en burnout
anti stress massage
Massage
Egmond zee
Inspiratie
error: Content is protected !!