Ga naar de inhoud

Coaching, yoga en mindfulness in en met de natuur

Burn out preventie en herstel

Wacht niet tot je diep in een burn out zit en in een lang herstel traject terecht komt.

  • Voel je je regelmatig moe?
  • Heb je last van een “kort lontje”?
  • Kun je je moeilijk concentreren?
  • Voel je stress in je lijf en heb last van onverklaarbare klachten?

 

Dan steven je misschien wel af op een burn out. Wacht niet tot het te laat is! De Praktijk voor Levenskunst heeft een programma van 8 sessies voor burn out preventie en herstel.  Als jij de behoefte voelt en steun nodig hebt bij burn out achtige klachten, nodig ik je graag uit voor een ontspannen gratis en vrijblijvende kennismakingswandeling in het Noordhollands Duinreservaat, of op verzoek elders.

Stress (overspannenheid) en burn out worden vaak in een adem genoemd. Ze zijn echter niet hetzelfde. Voor de aanpak van coaching is het belangrijk te weten wat er precies bij jou aan de hand is. Wil jij weten wat er bij jou speelt? Lees dan dit artikel. Wil je het programma volgen? Dan kijken we samen wat bij jou speelt en wat voor jou de beste aanpak is.

Aan het begin van het programma doen we uitgebreide testen en een objectieve stressmeting. Dit geeft aan of je stress, of al burn out hebt. Met deze uitslagen stellen we samen een fysiek herstel programma voor thuis op.

In de coachingssessies gaan we vervolgens werken aan preventie en herstel.

Burn out preventie en herstel

Burn out preventie en herstel programma

Programma van 8 sessies individuele coaching, yoga, mindfulness en de natuur. Door het volgen van dit  programma krijg je weer energie, ontdek je hoe het zover heeft kunnen komen en leer je grenzen aangeven. Je krijgt oefeningen uit de yoga, mindfulness en haptonomie, die je helpen ontspannen en focussen en die je lichaam herstellen. Doordat het programma in de natuur plaatsvindt gaat het als het ware vanzelf. Kom langs en ontdek het zelf!

Veel werkgevers vergoeden de kosten van dit burn out preventie en herstel programma. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend  contact met mij op.

Elke sessie heeft een thema en oefeningen waarmee je zelf verder kunt.

Elke sessie heeft een thema en oefeningen waarmee je zelf verder kunt. Waardoor je ook na het coachingstraject stress vrij kunt blijven en je het leven meer ervaart vanuit ware levenskunst.

Energiecoach

Energiecoach

In het programma gaan we eerst aan de slag met ontstressing en meer energie. Je leert technieken uit o.a. de mindfulness en yoga. Ook contact met de natuur en bewegen helpen je ontstressen en meer energie te krijgen.

Daarna ga je kijken naar de leef- en werkfactoren die tot je burn out of overspannenheid hebben geleid. Je leert je eigen stressoren kennen en werkt aan je basis om onder belasting kalm te blijven. Het is daarbij belangrijk je eigen lichaam te leren kennen en ernaar te luisteren.

Burn out coach

Als burn out coach, coach ik in en met de natuur. Deze manier van burn out coaching gaat veel verder dan wandelcoaching, zie ook mijn artikel daarover; Natuurcoach geen wandelcoachContact met de natuur heeft een enorm positief effect op je gezondheid en de stress hormonen in je lichaam. De natuur geeft je een soort natuurlijke energie. Door te wandelen in de natuur wordt ook letterlijk iets in beweging gezet, waardoor je uit je negatieve spiraal komt. Door je zintuigen bewust te leren gebruiken en je stap te vertragen, kom je uit je hoofd en in je lijf. Vanuit dit voelen in je lijf en het contact met de natuur, kom je ook weer in contact met wie je werkelijk bent en wat je echt belangrijk vindt. Vanuit hier leer je bewust keuzes te maken. Zo sta je weer aan het stuur van je eigen leven en dat is de weg naar herstel.

Burn out en Mindfulness

Mindfulness is een bewezen effectief middel tegen stress en burn out. Door mindfulness leer je te leven in het hier en nu, door bewuste aandacht te hebben voor wat je doet, denkt en voelt. Zo kom je uit je stress gevende gedachten en leer je luisteren naar je lichaam. Je leert ook hoe je omgaat met obstakels en tegenslag en leer je je grenzen kennen. Door mindfulness oefeningen te doen, kun je uitdagingen bewust gaan beantwoorden en ga je goed voor jezelf zorgen.

Burn out en Yoga

Yoga wordt gebruikt om de stress uit het lichaam te halen en het weer energetisch op te laden. Behalve de lichamelijke ontspannings- en energetische effecten, besteed dit programma ook aandacht aan de filosofische aspecten van de klassieke yoga. Doordat dit een individueel programma is, stem ik dit af op jouw persoonlijke behoeften. Je onderzoekt zelf wat voor jou levenskunst betekent.

Het krijgen van een massage geeft een diepe ontspanning. Als je spieren ontspannen, ontspant vanzelf ook je geest. Zie hiervoor ook wat de Praktijk voor Levenskunst te bieden heeft, bij massage. En je hoeft niet perse naar een masseur om de weldadige werking van een massage te ervaren. Er zijn vele simpele zelf-massage technieken die je kunt gebruiken om te ontspannen en stress af te voeren (stress release). Wil je al zelf beginnen, kijk dan hier.

Ademhalingstechnieken en yoga worden ingezet om je te helpen meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, stress en emoties los te laten, het zelfvertrouwen te versterken en de vitaliteit te verhogen. Wil je zelf al aan de slag met ademhaling, dan vindt je hier een ademhalingsoefening, die helpt je stress direct te verlagen.

Praktijk voor Levenskunst

Burn out en stress

Over burn out en stress is nog veel te vertellen. Kijk ook eens bij mijn blogs.

error: Content is protected !!