Ga naar de inhoud
Natuurcoach Egmond logo

Coaching rond Egmond

Iedereen kan op enig moment in haar / zijn leven behoefte hebben aan een sparringspartner. Aan iemand die niet oordeelt, die rust en ruimte creëert. Die je helpt je  lichaam, hart en geest weer in balans te krijgen. Zoals ik ooit tegen iemand zei; “je hoeft niet te wachten tot je helemaal bent vastgelopen en niet meer voor of achteruit kan”, voor je hulp zoekt. Zoek op tijd een coach met wie het klikt!

Coach in Egmond

Of die klik er is met mij, kun je eerst ervaren tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik neem je dan mee de natuur in rond Egmond in het Noordhollands Duinreservaat.

Wat is coaching?

Coaching draait in eerste instantie niet om het oplossen van problemen, hoewel dat altijd wel gebeurt.  Het gaat ook primair niet om het vebeteren van prestaties, het behalen van doelstellingen en resultaten, hoewel dat zeker ook zal gebeuren.

Coaching draait vooral om ontdekken, je bewust worden van dingen en keuzes maken. In coaching stelt de coach je vragen en rijkt je  oefeningen aan om zelf je eigen antwoorden te vinden en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Een coach oordeelt niet en biedt een veilige omgeving , zodat je ondersteunt wordt bij het maken van belangrijke keuzes.

Coaching Egmond aan Zee

Wat is coaching niet?

Geen therapie

In coaching word je je bewust van onbewuste gedachten en patronen. Je krijgt inzicht in wat je belemmert én wat je stimuleert. Je leert nieuwe kanten van jezelf kennen en krijgt een breder perspectief op je mogelijkheden. Dat maakt dat je in beweging komt en de juiste stappen gaat zetten. Coaching is GEEN therapie! We gaan niet diep graven in het verleden. Alles wat zich afspeelt tijdens de coaching wordt gebruikt om antwoord te krijgen op jouw coachvraag. Het is een intensief en inspirerend proces, dat er voor zorgt dat je inzicht krijgt en weer in beweging komt.

Waarom coaching?

Verloopt je leven niet zoals je wilt? Wil je meer voldoening vinden in wat je doet? Moet je veel en ben je jezelf kwijtgeraakt? Ben je vastgelopen in je werk? Wil je meer erkenning en waardering? Heb je een klankbord nodig voor situaties op je werk waarin je je onzeker voelt? Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan en wil je weten welk werk echt bij je past? Of wil je energielekken binnen jezelf opsporen en aanpakken? Dan is coaching misschien wel iets voor jou.

Yoga leraar

Wat doet een coach?

Als coach luister ik zonder oordeel en aannames. Je kunt er op vertrouwen dat alles wat gezegd en getoond wordt tussen jou en mij blijft.  Ik ga uit van jouw kracht en kundigheid, niet van zwakte, hulpeloosheid of afhankelijkheid. Elke situatie biedt ook mogelijkheden en je kunt altijd keuzes maken. De situatie kun je niet altijd veranderen, de manier waarmee je er mee omgaat wel.

Ik luister niet alleen naar de woorden, maar ook naar wat daar achter zit. Ik bied een veilige haven, waarin alles gezegd en beleefd mag worden. Soms ben ik je  supporter, stimulator, vriendin, leraar, of juist heel confronterend. Alles om jou verder te helpen en altijd met respect.

Coachen doe je samen en daarom is de “klik” tussen jou en mij heel belangrijk. Dit is ook de reden dat ik een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek aanbiedt. Zo kun je voelen of je “de klik” ervaart en ik of ik jou verder kan helpen.

Coaching en Egmond

Coaching in de natuur rond Egmond in het Noordhollands Duinreservaat, is een heerlijke ervaring. De natuur rond Egmond is zeer gevarieerd en er is ieder seizoen wel iets te beleven. De natuur is goed voor lichaam, geest en gemoed. Als coach gebruik ik de natuur als tweede coach. De natuur oordeelt niet, geeft rust en inzichten. Het is een natuurlijke verbinding, die in ieder van ons aanwezig is.

Meer lezen

Mijn praktijk
Natuurcoaching
Mijn coachingsmethoden
Over mij
Coaching werkt het?
Natuurcoach geen wandelcoach – hier vindt je ook een voorbeeld van hoe een natuurcoachingstraject er uit kan zien.
Meer over Egmond

Praktijk voor Levenskunst

Coaching

Over coaching is nog veel te vertellen. Lees ook eens mijn blogs.

error: Content is protected !!