Stress consult

Stress Consult

Tot nu toe werd stress gemeten door het invullen van vragenlijsten. Sinds kort is er echter een meter die via je lichaam objectief meet hoe het er voor staat met de stress in je lichaam. In het consult meten we jouw stress  / uitputting (burn-out) en de gevolgen daarvan voor je hart en bloedvaten. Wij analyseren de oorzaken en je krijgt concreet advies, waar je thuis mee aan de slag kunt.

Stress en bloedvaten meting

Veel werkgevers vergoeden de kosten van dit consult. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend  contact met mij op.

2/3 van alle huisarts bezoeken heeft te maken met stress. Langdurige stress leidt niet alleen tot overspanning of uitputting, maar heeft ook op lange termijn desastreuze gevolgen voor je gezondheid. Vaak merk je het pas als het te laat is. Met het stress / burn-out consult weet je precies hoe je er voor staat en wat je er aan kunt doen.

Stressmeting en vaatwand gezondheidsmeting

Er is nu een objectieve meting mogelijk van jouw stress niveau, die ook meet wat de uitwerking van die stress is op jouw hart- en bloedvaten. Dit is de Smartpulse; de “welness” variant van de officiële Maxpulse die -vergoed en al- gebruikt wordt in Duitse ziekenhuizen.

De SmartPulse meet de bloedvatconditie en verschillende stressniveau’s en kan deze ook monitoren gedurende een langere periode. Het levert objectieve informatie bij aandoeningen zoals depressie, angst, slaapstoornis, mentale /fysieke stress, chronische vermoeidheid en verstoorde bloedcirculatie.

Door dit kleine apparaat 3 minuten op de wijsvinger te plaatsen, zijn de meetgegevens direct zichtbaar. Gebruiksvriendelijk, snel en pijnloos.

Meting gezondheid hart en bloedvaten

  • Bloedsomloop
  • Bloedvat gezondheid
  • Bloedvat veroudering (arteriosclerose)
  • Elasticiteit bloedvat wand
  • Indicatie van de algemene gezondheid

Meting stressniveau

  • Mentale & Fysieke Stress
  • Stress bestendigheid
  • ANS (Autonome Zenuwstelsel Balans: sympatisch- en parasympatisch)
  • HRV (Hartslag Variabiliteit)

Waarom een objectieve meting?

Dat je te veel stress hebt merk je vaak pas als het veel te laat is. Deze objectieve  stressmeting meet  de gezondheid van je hart en bloedvaten en meet de stressbestendigheid en de balans van je autonoom zenuwstelsel (ANS). Dit autonoom zenuwstelsel heeft niet alleen invloed op je brein en spieren, maar ook op al je organen (zie ook het plaatje hieronder). Door meting krijg je een objectief inzicht in je stressniveau en kun je op tijd ingrijpen.

Kort consult € 35-

Wil je ook zo’n test laten uitvoeren om te weten hoe het met je stressniveau en de gezondheid van je bloedvaten gaat? En wil je weten wat je er aan kunt verbeteren? Maak dan nu een afspraak voor een meting en advies.

Uitgebreid consult € 90-

Wil je meer weten en een grondig advies krijgen? Dan is er ook een uitgebreide diagnose ( meting en anamnese), coachingsgesprek  en advies van 90 minuten.

Stress en bloedvaten meting

Uit balans raken autonoom zenuwstelsel

Ons lichaam kan van nature goed omgaan met stress. Stress is nodig, als er een auto op je afkomt is het handig als je snel opzij kunt springen. Dit wordt geregeld door het sympatisch (SNS) deel van je autonoom zenuwstelsel (ANS).

Ook kan je lichaam weer herstellen en je batterijen weer opladen. Dit wordt geregeld door het parasympatisch (PNS) deel van je   autonoom zenuwstelsel.

Stress parasympatisch
Stress sympatisch

Van nature kan je lichaam dus via het autonoom zenuwstelsel goed omgaan met stress. Het autonoom zenuwstelsel regelt echter ook alle andere processen die je niet bewust met je brein aanstuurt, zoals bijv. je slaap, je spierspanning, je hartslag en je spijsvertering. Heb je langdurig stress, dan raakt het autonoom zenuwstelsel en alle organen die het aanstuurt, uit balans en sta je als het ware altijd aan (gaspedaal) en krijgt het lichaam niet voldoende rust en tijd om iedere dag weer te herstellen. Je  stressbestendigheid wordt minder en op langere termijn  krijg je allerlei mentale, emotionele en fysieke gezondheidsproblemen.

Zie ook

Anti-stress en burnout programma
Massage
Oefening: zelf-massage tegen stress en burnout
Oefening: zelfmassage tegen stress en burnout

Burnout wat is het? – Artikel over burnout

Kinesiologie bij stress en burnout  – Artikel over energiewerk bij burnout

Wil je meer weten over wat je kunt doen aan stress klachten als burnout en overspannenheid, bekijk dan het speciale anti stress en burnout programma, of neem  vrijblijvend contact met mij op.

Behalve het stress en burnout programma geef ik ook coaching, mindfulness, meditatie, massage en yoga in de omgeving van Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl, Limmen en Heiloo).

Programma van 8 sessies individuele coaching, yoga, mindfulness en de natuur om van stress en burnout naar levenskunst te gaan.

Stress coaching

Veel werkgevers vergoeden de kosten van dit programma.
Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend  contact met mij op.

Massage in Egmond Binnen

In de praktijk in Egmond Binnen geef ik ontspannings massage en haptonomische massage.

Massage Egmond
NATUURCOACHING
Natuurcoaching
YOGA
Raja Yoga
MINDFULNESS
Mindfulsness
massage Egmond
Massage
Praktijk voor Levenskunst

Stress en burnout

Over stress en burnout is nog veel te vertellen. Kijk ook eens bij mijn blogs.