Mindfulness op individuele basis

Mindfulness trainingen op individuele basis, die ik afstem op jouw persoonlijke situatie.

Midnfulness Egmond

De training kan in de praktijk  plaatsvinden, of in de natuur rond  Egmond. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend  contact met mij op.

Waarom individuele mindfulness?

  • Heb je al eens een cursus mindfulness  gevolgd, maar het is weggezakt?
  • Kom je er niet meer aan toe?
  • Wil je liever niet deelnemen aan een groepstraining?
  • Doe je liever een kort traject?
  • Wil graag mindfulness in de natuur leren?

Ook dan kun je met mindfulness aan de slag gaan. Ik geef mindfulnesstrainingen op individuele basis, die ik afstem op jouw persoonlijke situatie. De training kan in de praktijk in Egmond Binnen plaatsvinden, of in de natuur rond Alkmaar, Egmond, Bergen, Castricum, Heiloo, of Schoorl. Het in de natuur beoefenen van mindfulness is een zeer krachtige methode.

Mindfulness

Mindfulness is het trainen van je bewustZIJN in het hier en nu. Het is dus eigenlijk niet MindFULL, maar MindLESS. Door je aandacht volledig naar het hier en nu te brengen stopt het denken aan verleden of toekomst. Dit stopt de gevoelens die dit met zich meebrengt als zoals angst, boosheid, frustratie of verdriet. Bovendien brengt het je aandacht volledig naar het huidige moment, waardoor je je beter gewaar bent van wat je nu voelt en wat je zintuigen ervaren. Dit ontspant en biedt ruimte voor creativiteit. Het haalt je uit de “automatische piloot” en zorgt er voor dat je werkelijk contact krijgt met je zelf en je omgeving. “Aanwezig zijn in het hier en nu”. Zie ook de uitgebreide beschrijving hier.

Mindfulness Egmond

Opmerken wat je voelt, ruikt, hoort, ziet en proeft. Mindfulness is het tegenovergestelde van steeds maar “druk, druk , druk” en doorrennen op de automatische piloot. In plaats daarvan vertraag je je levensritme even. Je komt dichter bij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te hoeven geven. Je aanvaardt de situatie zoals hij is. Door je daarin te trainen, leef je intenser en kun je je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van Mindfulness zegt daarover: “Mindfulness betekent: aandacht geven, op een bepaalde manier, gericht, in het hier en nu, niet (ver)oordelend”.

Egmond

De lessen vinden plaats in Egmond Binnen in de praktijk, of in de natuur rond Alkmaar; Castricum, Bergen, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Limmen , Schoorl, Heemskerk of Heiloo  OIn overleg kunnen de lessen ook op een andere locatie worden gegeven.

Meer weten

Wanneer je op individuele basis met Mindfulness aan de slag gaat, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via 06 37 22 58 88, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

Meer lezen

In het nu ben je altijd gelukkig. Als je niet gelukkig bent, ben je niet in het nu.
NATUURCOACHING
Natuurcoaching
AANBIEDING
Stress en burnout
YOGA
Raja Yoga