Ga naar de inhoud
wandelcoach alkmaar

Meer dan een wandelcoach !

Regelmatig vragen mensen mij wat een natuurcoach precies is. Is het niet gewoon een soort wandelcoach? NEE! roep ik dan.
Een wandelcoach wandelt, maar als natuurcoach werk ik bewust met de natuur.

Een wandelcoach wandelt tijdens de coaching. Daarom noemt deze coach zich een wandelcoach. Als bioloog en natuurgids gebruik ik de natuurverbinding bij de wandelcoaching. Iedereen kan zich wandelcoach noemen, maar wat mij uniek maakt is dat ik niet alleen een 2-jarige register opleiding heb als coach, maar ook bioloog en natuurgids ben.

Buitenspelen zou een verplicht vak moeten zijn.

Wandelcoach die ook natuurgids en bioloog is

In de natuur kun je makkelijker leren volledig in het hier en nu te zijn (mindfulness). Alleen vanuit dit hier en nu kun je het leven volledig leven en van het leven een ware levenskunst maken. Je bent dan in je natuurlijke staat van zijn; open, licht, stil, tevreden, vol liefde en plezier. Je hebt het gevoel van thuiskomen. Als wandelcoach, die ook bioloog, natuurgids, lifecoach, co-active coach, yoga lerares en mindfulness trainer is, kan ik je hierbij goed begeleiden.

Wandelcoach Alkmaar

Door de natuur te observeren leer je jezelf observeren. Jezelf bewust waarnemen. Je ziet wat je denkt, voelt en doet en wat het effect is op jezelf en anderen. Tijdens het coachen in de natuur zie ik keer op keer dat degene die gecoached wordt, de coachee, als vanzelf naar iets toegetrokken wordt. Dat “iets” blijkt dan altijd wel symbool te staan voor een vraagstuk in het leven van die coachee en brengt hier een diep inzicht in. Als natuurcoach betrek ik de natuur heel actief bij het coachen. Daarbij helpt het mij als wandelcoach ook dat ik, als bioloog en natuurgids ook veel van de natuur weet.

Wandelcoach in en met de natuur

In mijn wandelcoaching werk ik met wat er in de natuur voor jou verschijnt. De hiervoor genoemde aspecten komen terug in het natuurcoachingstraject. Zie hiervoor ook het voorbeeld van een natuurcoachingstraject. Uiteraard bepaal ik samen met jou eerst wat geschikt is voor jou .

Voorbeeld wandelcoach traject

In een wandelcoach traject werk ik met wat er in de natuur voor jou verschijnt. Hier volgt een voorbeeld van een wandelcoach traject

Je natuurlijke verbinding
1. Stil worden, vertragen
2. Contact maken
Je natuurlijke staat van zijn
3. Kijken, ruiken, horen en voelen
4. Nieuwe perspectieven
Je natuurlijke spiegel
5. Mogelijkheden ontdekken
6. Voelen
7. De dingen anders bekijken
8. Welke stappen ga je zetten

Als wandelcoach werk ik in en met de natuur. Wil je graag eens proeven aan een wandelcoaching sessie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende, gratis kennismakingswandeling.

Aan de wandel rond Alkmaar

Ik ga met je aan de wandel in de natuurgebieden aan de kust in de natuur van Alkmaar. In overleg met jou kan dit zijn: de duinen en het strand bij Egmond, Castricum, Heemskerk of Bergen, of het Heilooërbos in Heiloo.

Is Egmond, Castricum, Bergen of Heiloo voor jou slecht bereikbaar? In overleg is het, mogelijk af te spreken in een omgeving die jou beter uitkomt.

Meer over wandelcoaching in en met de natuur

Meer over coaching

“Als je begint op het pad te lopen, verschijnt het pad.” “Ren weg van wat comfortabel is. Vergeet veiligheid. Leef waar je angst leeft. Maak je reputatie kapot. Wees moedig.” “Het is makkelijk om met anderen mee te doen, maar het is moedig om alleen te staan” “Wees niet tevreden met verhalen, hoe het anderen is vergaan. Ontvouw je eigen verhaal”
error: Content is protected !!