Ga naar de inhoud
coachingstraject

Coaching is hip. Iedereen doet het, zo lijkt het weleens. Maar werkt het eigenlijk?

coachingstraject

Effecten van coaching

Uit grootschalig onderzoek naar de effecten van coaching is gebleken dat het een positief  effect heeft. Dit effect bestaat uit vijf onderdelen: prestaties en vaardigheden, welzijn, omgaan met moeilijke dingen, werkhouding en zelfsturing. In deze z.g.n. vijf RCT’s die zijn uitgevoerd, zijn de volgende positieve effecten  gevonden:

  • Een afname van psychische klachten, zoals burnout en stress.
  • Een toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk.
  • Verbetering in vaardigheden en effectiviteit van professionals (in opleiding). Denk aan  studie- en interviewvaardigheden en het bereiken van doelen. Maar ook het effectief leidinggeven en het maken de juiste beslissingen.

Maar is het bij iedereen even succesvol?

De verbinding

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, die onderzoek hebben gedaan naar het effect van een coach op werknemers, zeggen vastgesteld te hebben dat mogelijk een aantal factoren kunnen worden aangewezen die het succes van een coachingstraject kunnen beïnvloeden. Het blijkt dat sommige werknemers gemakkelijker vatbaar zijn voor coaching dan andere collega’s. Vastgesteld kon worden dat een goede coach in belangrijke mate kan worden gelinkt aan de verbinding die tussen de werknemer (coachee) en zijn coach bestaat. Inlevingsvermogen, aanmoediging en luistervaardigheden kunnen voor een coach efficiëntere  instrumenten zijn dan de keuze van een specifieke methode. Goed contact is het hart en de motor van het coachtraject.

Kortom het belangrijkste bij of coaching voor jou werkt, is de KLIK met je coach!

Alleen contact?

Maar is het alleen het contact? Wezenlijk luisteren in een plezierig contact, zonder coaching heeft inderdaad ook al een positief effect. Maar echt goede coaching verhoogd ook het zelfaccepterend, zelflerend, zelfsturend en zelfoplossend vermogen van de coachee. Een goede coach schept voorwaarden zodat er bewogen, geëxperimenteerd, gespeeld en gedurfd wordt.

Het gaat om jou

Wat heb jij nodig?

Het gaat om jou en wat jij nodig hebt. Dat jij je gehoord en begrepen voelt. Samen bepalen we wat het beste bij jouw uitdaging en bij jou als mens past.

Voel jij een klik?

Waarschijnlijk het allerbelangrijkst is dat je een klik voelt met mij als coach. Je kunt hier alvast lezen wie ik ben en wat ik doe.

Gratis kennis-making

Of je een klik voelt met mij als coach. En of ik iets voor jou kan betekenen, voel je pas tijdens een kennismakingsgesprek. Maak daarom gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Natuurcoach Alkmaar

Natuurcoach Reina

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt. Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals;  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, en Vipassana meditatie. Behalve natuurcoaching geef ik ook mindfulness in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie.

error: Content is protected !!