Ga naar de inhoud
stiltewandeling

Stiltewandeling

Zondag 27 oktober op de Dag van de Stilte, is er weer een heerlijke stilte wandeling. Deze begint om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein van de PWN aan de Oude Schulpweg in Egmond Binnen.  De wandeling kost € 7,50. Je kunt je hier opgeven.

Een stiltewandeling in de natuur is een heerlijke, natuurlijke manier om dichter bij jezelf te komen, om te ontspannen en te genieten van het moment. Met aandacht voor ademhaling, rust, ruimte en stilte. Je maakt bewust gebruik van je zintuigen, door te zien, te horen, te ruiken en te voelen.

In de wandeling zoeken wij de stilte.  Vanuit deze stilte maken wij contact met ons zelf en van daar uit met de natuur om ons heen.

Kom kennismaken met een stiltewandeling in het Noordhollands Duinreservaat. De natuur bewust ervaren door o.a.  de prachtige kleuren en vormen van het landschap, het gevoel van de wind op je huid, het zingen van de vogels en het weer dat  elk moment anders is. Een wandeling waarvan de bestemming is het hier en nu te beleven. Je ervaart het moment zoals het is, zonder oordeel, volledig aanwezig.  In die aanwezigheid voel je heel bewust je verbinding met de natuur. Door  kleine oefeningen word je bewust van je lichaam en maak je contact met de stilte in jezelf.  Een stiltewandeling is een heerlijke manier om te ontspannen en je te verwonderen over het leven. Kom, ervaar en geniet!

Tijdens de wandeling wordt niet gepraat. De gids geeft een introductie. Dan wordt weer verder gelopen. Tijdens de wandeling worden oefeningen gegeven uit de mindfulness, yoga en de natuurcursus. Of je mee doet is aan jou, als je maar stil bent. De wandeling eindigt met een verhaal of gedicht. Na afloop doen we nog een kort rondje waarin deelnemers van de stiltewandeling, als ze dat willen hun ervaring kunnen delen.

Hoe kom je er?

Met de auto

Navigatie naar Oude Schulpweg 13, Egmond Binnen.  Gebruik je google maps? Dan kun je in het kaartje hierboven op “Route” klikken. Google maps zal je dan naar het PWN Parkeerterrein leiden.

Met het openbaar vervoer

Vanaf station Heiloo, kun je een buurtbus bestellen via de flex-app, of door te bellen naar 088 – 600 09 82 Je moet minimaal 30 minuten van tevoren reserveren.

Met de fiets

Op station Alkmaar, Heiloo en Castricum kun je fietsen huren.

“Laat de stilte je naar de kern van het leven brengen.”

Meer informatie

Wil je meer weten, neem dan contact op Dit kan via 06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

error: Content is protected !!