Stiltewandeling Egmond

Stiltewandeling Egmond

Zondag 27 oktober op de Dag van de Stilte, is er weer een heerlijke stilte wandeling. Deze begint om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein van de PWN aan de Oude Schulpweg in Egmond Binnen.  De wandeling kost € 7,50. Je kunt je hier opgeven.

Stiltewandeling

Een stiltewandeling in de natuur is een heerlijke, natuurlijke manier om dichter bij jezelf te komen, om te ontspannen en te genieten van het moment. Met aandacht voor ademhaling, rust, ruimte en stilte. Je maakt bewust gebruik van je zintuigen, door te zien, te horen, te ruiken en te voelen.

In de wandeling zoeken wij de stilte.  Vanuit deze stilte maken wij contact met ons zelf en van daar uit met de natuur om ons heen.

Kom kennismaken met een stiltewandeling in het Noordhollands Duinreservaat. De natuur bewust ervaren door o.a.  de prachtige kleuren en vormen van het landschap, het gevoel van de wind op je huid, het zingen van de vogels en het weer dat  elk moment anders is. Een wandeling waarvan de bestemming is het hier en nu te beleven. Je ervaart het moment zoals het is, zonder oordeel, volledig aanwezig.  In die aanwezigheid voel je heel bewust je verbinding met de natuur. Door  kleine oefeningen word je bewust van je lichaam en maak je contact met de stilte in jezelf.  Een stiltewandeling is een heerlijke manier om te ontspannen en je te verwonderen over het leven. Kom, ervaar en geniet!

Tijdens de wandeling wordt niet gepraat. De gids geeft een introductie. Dan wordt weer verder gelopen. Tijdens de wandeling worden oefeningen gegeven uit de mindfulness, yoga en de natuurcursus. Of je mee doet is aan jou, als je maar stil bent. De wandeling eindigt met een verhaal of gedicht. Na afloop doen we nog een kort rondje met beleving van de deelnemers.

Hoe kom je er?

Met de auto

Navigatie naar Oude Schulpweg 13, Egmond Binnen.  Gebruik je google maps? Dan kun je in het kaartje hierboven op “Route” klikken. Google maps zal je dan naar het PWN Parkeerterrein leiden.

Met het OV

Vanaf station Heiloo, kun je een buurtbus bestellen via de flex-app, of door te bellen naar 088 – 600 09 82 Je moet minimaal 30 minuten van tevoren reserveren.

Met de fiets

Op station Heiloo en Castricum kun je fietsen huren.

“Laat de stilte je naar de kern van het leven brengen.”

Natuurcoaching is gaat veel verder dan wandelcoaching, zie ook mijn artikel daarover; Natuurcoach geen wandelcoach. Contact met de natuur heeft een enorm positief effect op je gezondheid en zorgt voor contact met je natuurlijke zelf, met je kracht en je verlangens. Het geeft energie en door te wandelen in de natuur wordt ook letterlijk iets in beweging gezet, waardoor je tot nieuwe inzichten en creativiteit komt. Jij bepaalt waar de coaching plaatsvindt, dit kan in de praktijk zijn, of buiten in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Castricum, Bergen, Heiloo, Heemskerk of Schoorl). In overleg kan coaching ook op een andere locatie plaatsvinden.

Kennismakingsgesprek

Wil je meer weten, neem dan contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je doel en adviseer ik je over het aantal te volgen sessies. Neem contact op via 06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

REINA JORDENS Coach | Bioloog | natuurcoach | burn out coach | wandelcoach

Over mij

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt.

Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieueducatie (NME) aan de Universiteit Utrecht.

Coaching kan in de praktijk in Egmond Binnen plaatsvinden, maar ook in de natuurrond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie. Behalve coaching, geef ik ook mindfulness, yoga en haptomische massage.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan hier.

NATUURCOACHING
Natuurcoaching
YOGA
Raja Yoga
Mindfulness Egmond
Mindfulsness
massage Egmond, stress coach, burn out coach, haptonomie coach, lichaamsgericht coach, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Massage