Oefening: zelf-massage tegen stress en burnout

Gratis oefening zelfmassage

Massage

Het krijgen van een massage geeft een diepe ontspanning. Als je spieren ontspannen, ontspant vanzelf ook je geest. En je hoeft niet perse naar een masseur om de weldadige werking van een massage te ervaren. Er zijn vele simpele zelf-massage technieken die je kunt gebruiken om te ontspannen en stress af te voeren (stress release). Hier volgen er een aantal:

Gratis oefening zelfmassage

Schedel ontspanner

Plaats je duimen achter je oren terwijl je je vingers spreid over je hoofd. Beweeg je schedel zachtjes naar voren en naar achter door cirkels te maken met je vingertoppen gedurende 15 – 20 seconden.

Lief voor je ogen

Sluit je ogen en plaats je ring vinger direct onder je wenkbrauwen, vlak bij de brug van je neus. Verhoog langzaam de druk gedurende 5 – 10 seconden en laat dan voorzichtig los. Herhaal dit 2 – 3 keer.

Ontspanning van de sinussen

Plaats je vingertoppen bij de brug van je neus. Laat langzaam je vingers  langs je neus naar beneden en over de top van je jukbenen naar de buitenkant van je ogen gaan.

Ontspanning van de schouders

Pak met een arm langs de voorkant van je lichaam je schouder aan de andere kant. Druk stevig op de spier boven je schouderblad terwijl je cirkel bewegingen maakt. Doe dit ook aan de andere kant.

Zie ook

Zie ook:
Massage
Anti-stress en burnout programma
Stress / burn-out consult
Het verschil tussen stress en burn-out
Oefening: ademhaling tegen stress en burn-out
3 stappen om nooit meer burn-out te raken
Kinesiologie bij stress en burn-out

Wil je meer weten over wat je kunt doen aan stress klachten als burnout en overspannenheid, bekijk dan het speciale anti stress programma, of neem  vrijblijvend contact met mij op. Behalve massage, geef ik ook coaching, mindfulness, meditatie en yoga in de omgeving van Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl, Limmen en Heiloo).

Massage in Egmond Binnen

In de praktijk in Egmond Binnen geef ik ontspannings massage en haptonomische massage.

Massage Egmond

Programma van 8 sessies individuele coaching, yoga, mindfulness en de natuur om van stress en burnout naar levenskunst te gaan.

Stress coaching

Veel werkgevers vergoeden de kosten van dit programma.
Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend  contact met mij op.

Tot nu toe werd stress gemeten door het invullen van vragenlijsten. Sinds kort is er echter een meter die via je lichaam objectief meet hoe het staat met de stress in je lichaam. In het consult meten we jouw stress  / uitputting (burn-out), analyseren oorzaken en krijg je concreet advies mee, waar je thuis mee aan de slag kunt.

Stress en bloedvaten meting

Contact

Neem contact op via 06-3722588, of info@reinajordens.nl of via het contactformulier.

REINA JORDENS Coach | Bioloog

Reina Jordens

Natuurcoach Alkmaar
Natuurcoaching
Mindfulness Egmond
Mindfulness
Raja Yoga Egmond
Yoga
Stress coaching
Stress en burnout
Massage Egmond
Massage
Egmond zee
Inspiratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *