Meteen naar de inhoud
Mindfulness voor bedrijven 3

Creativiteit

Prachtig artikel van Elizabeth Gilbert over de Ziel en creativiteit, dat ik heel graag met jullie wil delen. Creatie is een verhaal dat zich ontvouwt en voortdurend in beweging is. Wij mensen zijn deel van dit werk in uitvoering. Wij bezitten het bewustzijn en de gevoeligheid die ons in staat stellen om deel te nemen aan het scheppingsproces. Je leidt een creatief leven als je je ervan bewust bent dat je medeschepper bent van het universum. Ware levenskunst dus.

Creativieit is de sleutel naar de Ziel

Creativiteit is de ultieme uitdrukking van de Ziel. De Ziel die zegt; ik ben geen marionet, maar ik ben vrij en heb de kracht om te creëren en keuzes te maken en zo zelf mijn leven te vormen.

Creativieit is magie

Week je los uit gewoonten en wijk af van platgetreden paden. Perfectionisme is dodelijk, een gedegen opleiding niet altijd nodig, noch een bepaalde dosis ‘lijden’ om de juiste grondhouding op te roepen, of af te dwingen. Of het nu om schrijven, beeldende kunst, dichten, dansen of schaatsen gaat, steeds is er hetzelfde verhaal: hard werken, je eigen weg gaan en niet hechten aan meningen noch aan resultaat. Big Magic (de grote magie van het universum)  is de inspiratiebron; het voeden van verwondering houdt deze bron levend. Het is een kwestie van intuïtie, experiment en mysterie.

Creatief leven

Creatief leven is stelselmatig het pad van nieuwsgierigheid verkiezen boven het pad van angst. Laat ik mezelf leiden door nieuwsgierigheid of angst? Angst vreest elke situatie met een onbekende afloop en creativiteit leidt je juist naar situaties met een onbekende uitkomst. Niemand weet waar een creatief proces toe leidt, dat is het mooie en ook het griezelige eraan. Tijdens creativiteit voert iets je mee, een ongekende scheppende kracht, dat is je Ziel. En het enige dat je hoeft te doen is je openstellen, nieuwsgierig zijn en spelen. Prachtig toch!

Alles in de praktijk heeft te maken met levenskunst. Creativiteit is daar onderdeel van. Vanuit de stilte komt creativiteit. Het is een natuurlijke bron van energie, die als vanzelf door je heen stroomt. Je komt in een flow. Je natuurlijke staat van Zijn. In de loop der jaren heb ik ondervonden, dat dit in de natuur als het ware van zelf ontstaat.

LEES MEER

Natuurcoach Alkmaar

Creativiteit in de natuur

Kom en vind je creativiteit terug in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie. Behalve coaching, geef ik ook mindfulness, yoga en haptomische massage.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan hier.

error: Content is protected !!