Nieuwsgierigheid sleutel tot creatief leven

Natuurcoaching Egmond

Creativieit is de sleutel naar de Ziel

Prachtig artikel van Elizabeth Gilbert over de Ziel en creativiteit, dat ik heel graag met jullie wil delen. Creatie is een verhaal dat zich ontvouwt en voortdurend in beweging is. Wij mensen zijn deel van dit werk in uitvoering. Wij bezitten het bewustzijn en de gevoeligheid die ons in staat stellen om deel te nemen aan het scheppingsproces. Je leidt een creatief leven als je je ervan bewust bent dat je medeschepper bent van het universum. Ware levenskunst dus.

Creativiteit is de ultieme uitdrukking van de Ziel. De Ziel die zegt; ik ben geen marionet, maar ik ben vrij en heb de kracht om te creëren en keuzes te maken en zo zelf mijn leven te vormen.

creatief, beweging

Magie

Week je los uit gewoonten en wijk af van platgetreden paden. Perfectionisme is dodelijk, een gedegen opleiding niet altijd nodig, noch een bepaalde dosis ‘lijden’ om de juiste grondhouding op te roepen, of af te dwingen. Of het nu om schrijven, beeldende kunst, dichten, dansen of schaatsen gaat, steeds is er hetzelfde verhaal: hard werken, je eigen weg gaan en niet hechten aan meningen noch aan resultaat. Big Magic (de grote magie van het universum)  is de inspiratiebron; het voeden van verwondering houdt deze bron levend. Het is een kwestie van intuïtie, experiment en mysterie

Nieuwsgierigheid

Creatief leven is stelselmatig het pad van nieuwsgierigheid verkiezen boven het pad van angst. Laat ik mezelf leiden door nieuwsgierigheid of angst? Angst vreest elke situatie met een onbekende afloop en creativiteit leidt je juist naar situaties met een onbekende uitkomst. Niemand weet waar een creatief proces toe leidt, dat is het mooie en ook het griezelige eraan. Tijdens creativiteit voert iets je mee, een ongekende scheppende kracht, dat is je Ziel. En het enige dat je hoeft te doen is je openstellen, nieuwsgierig zijn en spelen. Prachtig toch!

Egmond

Alles in de praktijk heeft te maken met levenskunst. Contact met het stille plekje in je zelf, waar al het “weten”, alle creativiteit, inspiratie, liefde en vreugde is.Volledig in het hier en nu zijn en daardoor het leven ten volle kunnen leven. Wijsheid, mededogen en vriendelijkheid zijn de handtekening van dit echte geluk, dat ik levenskunst noem.
Spelend en dansend door het leven gaan is wat je leert.
Onverstoorbaarheid is de test.

LEES MEER

REINA JORDENS Coach | Bioloog | natuurcoach | burn out coach | wandelcoach

Over mij

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en wat ze drijft. Wat komen wij hier doen en wat is de zin van het leven? Daarbij heb ik altijd een bijzonder contact met de natuur ervaren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik biologie ben gaan studeren en een “echte bioloog” ben geworden. Een ecoloog die graag buiten is en vol enthousiasme anderen daarin meeneemt.

Om behalve mijn levenservaring ook tools en technieken te kunnen inzetten ben ik opleidingen gaan volgen, zoals  een 2-jarige post-HBO registeropleiding Life coaching,Co-active coaching, een 4 jarige Raja Yoga docentenopleiding, Mindfulness, Kinesiologie, Vipassana meditatie en Natuur- en Milieueducatie (NME) aan de Universiteit Utrecht.

Coaching kan in de praktijk in Egmond Binnen plaatsvinden, maar ook in de natuur rond Alkmaar (Egmond, Bergen, Castricum, Heemskerk, Schoorl en Heiloo). In overleg is het ook mogelijk op een andere locatie. Behalve coaching, geef ik ook mindfulness, yoga en haptomische massage.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan hier.

Wil je meer weten? Bekijk de website, of neem vrijblijvend  contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Natuurcoach Alkmaar, natuur coach, wandel coach, stress coach, burn out coach, mindfulness coach, Egmond, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Natuurcoaching
Mindfulness Egmond
Mindfulness
yoga coach, stress coach, burn out coach, mindfulness coach, natuur coach, Alkmaar, Egmond, Heiloo, Castricum, Bergen, Heemskerk
Yoga
Stress coaching
Stress en burnout
Massage Egmond
Massage
Egmond zee
Inspiratie
Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *