Homo, hetero, biseksueel, man, vrouw, transgender – De grijze schaal

Lesbisch, homo, hetero, biseksueel, man, vrouw, transgemder - De grijze schaal

Denk jij in hokjes?

Uit de kast komen

"Een kast is maar een hokje van identiteiten. Een klein houten kastje met verkleedkleren waarvan we elke dag iets aan kunnen trekken voor die dag en zeggen: Dit is hoe ik mij vandaag aan de wereld toon."

Het “Self Evident Truths” (vanzelfsprekende waarheden) project is een foto project dat je uit je hokjes denken haalt. Bijna 10.000 Amerikanen die zich niet zien als 100% hetero zijn gefotografeerd, of hebben zich zelf voor dit project gefotografeerd.

Lesbisch, homo, biseksueel, transgender en hetero en alles er tussenin

Kunstenares Tillett Wrigh probeert de grote gemeenschap van LHBT en alles daar tussenin, een gezicht te geven. Want; het is makkelijk te haten, als je iemand niet kent. En precies dat wil zij doorbreken. Zij wil laten zien dat we er in alle soorten en maten zijn. Dat er een wereld is, waarin steeds meer mensen iets op de schaal van lesbisch, homo, biseksueel, transgender of hetero zijn. Zo krijgt het een gezicht en wordt discrimineren lastiger.

De schaal

Alle gefotografeerde mensen werden de volgende drie vragen gesteld:

Waar op de schaal van 0 tot 110 zit jij?

  1. homoseksueel – heteroseksueel
  2. vrouw – man
  3. hyper seksueel – aseksueel

De grijze schaal

Van alle ondervraagden zaten de meesten ergens tussen 1 en 99 procent. Het grijze gebied noemt Tillet dit. Er zijn geen vaste grenzen, maar er is een breed spectrum aan seksualiteit. De grenzen tussen “homo”, “lesbisch”, “biseksueel”, “transgender” en de “anderen” vervagen. Dan wordt hokjes denken lastig. Al die beelden bekijkend ga je toch nadenken over je eigen hokjes denken. En dat is nou net de bedoeling!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.