Coming out: uit de kast na 40 jaar

Wacht niet 40 jaar met je coming out

Zit jij nog in de kast?

Wacht niet 40 jaar zoals ik

"Mijn boodschap is: wees niet bang om uit de kast te komen, laat je niet haasten, maar doe er ook geen 40 jaar over." "Er is werkelijk niets om je voor te schamen."

De burgermeester van de Canadese stad Ottawa, Jim Watson (58),  heeft bekend gemaakt dat hij homoseksueel is. 
Dat is hij al 40 jaar. Hij roept mensen op niet net als hij 40 jaar in de kast te blijven zitten. Zelf heeft hij zich 40 jaar zorgen gemaakt over hoe zijn kiezers, vrienden en familie zouden reageren. “Ik denk er al 40 jaar over…. Ik wist dat ik homo was sinds mijn tienertijd.” zo zei hij. “Ik voel me goed met de beslissing om uit de kast te komen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Maar het duurde lang voor ik daar aan toe was.”

Positieve reacties

“De reacties waren overweldigend. Ik moest mijn telefoon twee keer per dag opladen om alle tweets, emails en telefoontjes bij te kunnen houden. Iedereen reageert heel aardig.” Zo sprak de burgemeester.
Ook de Canadese president Justin Trudeau bedankte de burgemeester voor zijn inspiratie en het moedig delen van zijn coming out.

Blijf niet alleen met je verhaal

“Ik hoop dat mijn coming out het voor jongeren die twijfelen of ze uit de kast moeten komen makkelijke maakt om iets te zeggen.” zo zei hij. “Mijn boodschap is: wees niet bang om uit de kast te komen, laat je niet haasten, maar doe er ook geen 40 jaar over.” “Er is werkelijk niets om je voor te schamen.” Zo zegt Jim Watson (58).

Jim Watson Coming out

Roze coach

Watson gaf aan dat hij geen hulp, of zelfs maar iemand had om mee te praten.

Geldt dit ook voor jou? Blijf er dan niet 40 jaar mee rondlopen, maar neem eens vrijblijvend contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.